achtergrond 1

Mbit coach

Inmiddels ben ik een gecertificeerde coach op het gebied van mBraning.

Wat is dat?

In de afgelopen tien jaar, hebben neurowetenschappers een reeks van verbazingwekkende feiten ontdekt ... we hebben complexe en functionele neurale netwerken in zowel ons hoofd, ons hart als onze buik. En ze vertonen alle drie de kenmerken van een 'brein'.
Grant Soosalu en Marvin Oka hebben, door een meta-analyse van ongeveer 2000 onderzoeken in de neurowetenschappen, samen met hun jarenlange ervaring in gedragsmodellering, een krachtig model en methodiek gecreëerd, welke het mogelijk maakt om de intelligentie in alle drie onze hersenen toegankelijk te maken en optimaal te benutten. In andere woorden deze methodiek maakt het mogelijk de innerlijke wijsheid van het hart, hoofd en buik met elkaar te integreren zodat je deze geïntegreerde wijsheid kan manifesteren in je leven, zowel zakelijk als privé.
We hebben niet slechts 1 brein!

Hoe is dat bij jou?


Heb je ooit een conflict ervaren tussen je gedachten, gevoelens en je daden? Of misschien heb je wel moeite om je doelstellingen, plannen en dromen te realiseren? Of moeite met het nemen van beslissingen of met het veranderen van slechte gewoontes zonder echt te weten waarom? Of misschien heb je het gevoel dat er iets ontbreekt en je niet helemaal trouw bent aan wie je diep van binnen, werkelijk bent?
Dan is de kans groot dat je hersenen niet volledig congruent en evenwichtig met elkaar in verbinding staan. Want wanneer het hoofd, het hart en de buik in evenwicht met elkaar zijn, creëert dat een innerlijke wijsheid, waardoor het mogelijk wordt onze intuïtie te benutten en te verbinden met wie wij werkelijk zijn. Hierdoor kunnen we mogelijkheden en vaardigheden benutten die we gewoonweg niet van het hoofd alleen kunnen krijgen. mBraining doet dit, door op een optimale wijze de hersenen met elkaar uit te lijnen en te integreren.

Voorbeelden uit onze taal:

Enkele voorbeelden vanuit de hoofdhersenen (thuisbasis voor denken, betekenis geven en cognitieve perceptie); - ‘Het hoofd boven water houden’, ‘Als een kip zonder kop’, ‘Je koppie gebruiken’, ‘Ik kan die gedachte niet uit mijn hoofd krijgen’, ‘Gebruik je verstand’.
Enkele voorbeelden vanuit de hart-hersenen (thuisbasis voor voelen, waarden en relatie met zelf en anderen); - ‘Met mijn hand op mijn hart’, ‘Hartzeer’, ‘Volg je hart’, ‘Recht uit het hart’, ‘Met hart en ziel’.
Enkele voorbeelden vanuit de buik-hersenen (thuisbasis voor zelf behoud, identiteit en mobilisatie/motivatie of in beweging komen); ‘Iemand iets in de maag splitsen’, ‘Knoop in je buik’, ‘Is niet te verteren’, ‘Vlinders in de buik’, ‘Ligt zwaar op de maag’, ‘Dat moet ik even verteren’.

Waarom Mbraining helpend kan zijn?


Waarschijnlijk herken je dit nu ook. Het is er altijd al geweest Het is verbazingwekkend hoe we dit kunnen gaan inzetten om met meer wijsheid en zingeving invulling te gaan geven aan ons leven!
Hierdoor kun je:
* Evenwichtiger reageren, vanuit een innerlijke integratie 

* Betere beslissingen nemen 

* Innerlijke harmonie bevorderen 

* Makkelijker in het NU leven 

* Beter presteren doordat er meer innerlijke hulpbronnen worden ingezet 

* Er voor zorgen dat je drie breinen optimaal kunnen functioneren vanuit hun eigen specifieke 
taken 
We weten ook dat ieder brein een "hoogste expressie" heeft, namelijk:
* Het hoofd – Creativiteit 

* Het hart – Compassie 

* De buik – Moed/Innerlijke Kracht 
Door gebruik te maken van wat de mBIT-Roadmap wordt genoemd en door in een specifieke volgorde toegang te verkrijgen tot de verschillende hersenen in een coherente staat, kun je middels de mBIT-Roadmap een hoger niveau van inzicht, bewustzijn en wijsheid bereiken.