achtergrond 1

Wat is een integratief coach?

Als integratief coach werk ik met de cliënt in al zijn dimensies en facetten vanuit zijn de omgeving en zichzelf. Omdat ik christen ben werk ik ook met christenen die verbinding hebben met God. Verschillende delen in onszelf (gedachtes en stemmen) vormen een samengesteld geheel (de psychodynamiek) waar we zelf de regie over kunnen voeren. 

Sommige gedachtes en stemmen zijn zo sterk dat het lijkt alsof we niet de mogelijkheid hebben hierin te sturen. Het doel van de coachsessies is om meer regie te krijgen over die binnenwereld.


Ik kan verschillende interventiemethoden inzetten en de cliënt begeleiden in het onderzoeken van deze psychodynamiek. Vandaaruit ontstaat een hulpvraag die leidend is voor het coachproces. Er worden duidelijke doelen gesteld om de heling en ontwikkeling richting te geven zodat de cliënt weer de regie over zijn innerlijke processen kan nemen.

Reactie van Annelies die zelf ook coach is: Al tijdens de intake met Maarten merkte ik dat hij me niet liet wegkomen met de voor de hand liggende, meer oppervlakkige antwoorden. In de coaching sessies daarna bleef dat gelijk. In zijn stijl van coachen is Maarten enerzijds heel toegankelijk en nodigt hij uit tot openheid. Anderszijds weet hij te raken waar het echt om gaat, ook als dat soms confronterend is. In slechts een paar sessies hebben we echt meters gemaakt. Ik beveel Maarten dan ook van harte aan.


Kennismaking
We beginnen met een kennismakingsgesprek van een uur. Na een korte ontdekkingstocht van de belemmeringen en kwaliteiten van de cliënt worden de mogelijkheden van groei en heling verkend. Het zal ook duidelijk worden of er een goede match is tussen de coach en de cliënt. Dit is namelijk een voorwaarde voor het slagen van het coachingstraject. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Eindhoven. Een coachwandeling in de natuur in ook mogelijk.

Aangesloten bij de vereniging van beroepscoaches:

nobco-logo